Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Recnik
Оданочување на приходи од продажба на сопствени земјоделски производи (2018)
Оваа брошура треба да ве информира за основните правила при пријавување, утврдување и плаќање на данокот на приходи кои како физичко лице - граѓанин ги остварувате од продажба на сопствени земјоделски производи. Остварените приходи од продажба на сопствени земјоделски производи подлежат на оданочување со персонален данок на доход.
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија