Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Даночни приходи во 2013 година

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.- 31.12.2013
НАПЛАТA
01.01.- 31.12.2013
ИНДЕКС:
2013/2012
Данок на добивка 4.419 3.655 120.92
Персонален данок на доход 10.255 9.553 107.34
Данок на додадена вредност 39.835 38.468 103.55
ВКУПНО 54.509 51.676 105.48

 

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија