Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Recnik
Преглед на образец
Пријава за престанок на регистрација на фискален систем на опрема
Кратко име: ФА-03
Тип на данок: Фискализација

Поради престанок на користење, промена на сопственоста или оштетување на фискалниот систем на опрема, даночниот обврзник го одјавува фискалниот апарат во Управата за јавни приходи и кај овластениот сервисен центар заради евидентирање во Регистарот на фискализирани фискални апарати што се води во Управата за јавни приходи.

Pdf_16   Превземи го документот  (585 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија