Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Recnik
Преглед на образец
Барање за одобрение на даночно ослободување по основ на воведување на систем на опрема за регистрирање на готовински плаќања
Кратко име: ПДД-02 (со ГПРС)
Тип на данок: Персонален данок на доход

Барањето се доставува во пресметковниот период, во кој одобрениот фискален систем на опрема за регистрирање на готовинските плаќања е набавен и воведен во употреба.
При секоја набавка и воведување во употреба на фискални системи на опрема (до 10 фискални апарати) се поднесува посебно барање.

Правото на даночно намалување се остварува во пресметковните периоди (месеци), во утврден месечен износ до крајот на календарската година. Доколку ова право не биде искористено во целост, истото се пренесува во наредниот период.

Барањето се доставува до даночната канцеларија на УЈП или во електронска форма преку http://etax.ujp.gov.mk

Pdf_16   Превземи го документот  (274 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија