Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на образец
Месечен извештај за исплатени приходи - добивки од игри на среќа и за пресметаниот и платен данок по одбивка
Кратко име: ПДД-МИ/ИС
Тип на данок: Персонален данок на доход

Исплатувачот на добивки од посебните игри на среќа (казино, обложувалница и автомат клуб) должен е до Управата за јавни приходи да достави Месечен извештај за исплатени приходи - добивки од игри на среќа и за пресметаниот и платен данок по одбивка (образец "ПДД-МИ/ИС").

Месечниот извештај задолжително се поднесува преку info.nis@ujp.gov.mk, најдоцна до 7-ми во тековниот за претходниот месец.

Pdf_16   Превземи го документот  (277 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија