Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Recnik
Преглед на образец
Барање за ослободување од данок на доход
Кратко име: Б-ОДД
Тип на данок: Персонален данок на доход

Доколку физичкото лице (примател на приходот) е даночен резидент на странска држава, а остварува приходи во Р.Македонија на кои се задржува данок, а заради остварување на правото на даночно ослободување од договорот за одбегнување на двојно оданочување кој РМ го има потпишано со странската држава, се обраќа до УЈП со Барање (образец "Б-ОДД") заедно Потврдата за даночен резидент од надлежен даночен орган од странство.

Pdf_16   Превземи го документот  (759 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија