Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на образец
Барање за паушално оданочување на остварени приходи од земјоделска дејност
Кратко име: ПДД-ПЗ
Тип на данок: Персонален данок на доход

Обврзникот на приходи од земјоделска дејност чиј вкупен приход, во годината за која се утврдува данокот, не го надминува износот од 1.300.000 денари се оданочува според паушално утврден приход. Обврзниците на земјоделска дејност се и лицата кои земјоделската дејност ја вршат како дополнително занимање.

Барањето за паушално оданочување се поднесува до даночните канцеларии на УЈП, најдоцна до 31 јануари.

За прва регистрација или промена на податоци или дерегистрација на даночниот обврзник, во прилог на овој образец задолжително се поднесува и образецот “УЈП-РДО/З“.

Document   Превземи го документот  (304 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија