Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Преглед на образец
Барање за издавање на уверение за остварени приходи од домашно / странско физичко лице
Кратко име: УЈП-УН-З.2-21/1
Тип на данок: Сите јавни давачки

За потребите на граѓаните/физички лица, Управата за јавни приходи издава Уверение за остварени приходи, по претходно поднесено Барање (образец “УЈП-УН-З.2-21“).

Пополнетото барање се поднесува во писмена форма до надлежната даночна канцеларија според местото на живеење, односно престој на даночниот обврзник или по електронски пат преку https://etax-fl.ujp.gov.mk

По извршениот увид од страна на УЈП дали граѓанинот остварува или не остварува приходи, Управата за јавни приходи го издава Уверението за остварени приходи на граѓанинот.

Рокот за издавање на „Уверението за остварени приходи“ е веднаш или во рок од 15 дена од денот на поднесување на Барањето.

За повеќе информации во врска со постапката за издавање на уверенија за физички лица/граѓани, кликни тука.

Pdf_16   Превземи го документот  (303 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија