Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Recnik
Преглед на образец
Барање за издавање потврда за резидентност во Република Македонија согласно договорите за одбегнување на двојно оданочување
Кратко име: Образец
Тип на данок: Данок на добивка

Доколку домашно правно лице или домашното физичко лице - резидент на РМ остварува приходи во странство на кој се заджува данок, заради остварување на правото на даночно ослободување или пониска стапка од договорот за одбегнување на двојно оданочување кој РМ го има потпишано со странската држава, се обраќа до УЈП со Барање за издавање потврда за резидентност.

Врз основа на ова барање, Управата за јавни приходи издава Потврда за резидентност.

Pdf_16   Превземи го документот  (38 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија