Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Преглед на образец
Барање за намалување односно изземање од данок на доход по видови на доходи
Кратко име: Б-ИДД/ВП
Тип на данок: Данок на личен доход

Доколку физичкото лице - примател на доход е даночен резидент на странска држава, а остварува доход во РС Македонија на кои се задржува данок, а заради остварување на правото на даночно изземање или пониска стапка од договорот за одбегнување на двојно оданочување кој РМ/РСМ го има потпишано со странската држава, се обраќа до УЈП со Барање (образец "Б-ИДД/ВП").

Pdf_16   Барање за намалување односно изземање од данок на доход по видови на доходи  (86 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија