Memorandum_mk
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
16.01.2017  Дневник А.Т.  Ако не се плати навреме долгот, казна од над 10.000 евра External
14.01.2017  Вест Антонија Поповска - Христов  ИНТЕРВЈУ СО АНАСТАСИЈА ИЛИЕСКА, ДИРЕКТОРКА НА УЈП: 99-процентната наплата на даноци се должи на довербата на граѓаните External
14.01.2017  Вест Антонија Поповска - Христов  ИНТЕРВЈУ СО АНАСТАСИЈА ИЛИЕСКА, ДИРЕКТОРКА НА УЈП: 99-процентната наплата на даноци се должи на довербата на граѓаните External
14.01.2017  Вечер Скопјанка заработка 8,5 милиони евра, а не платила данок External
14.01.2017  Дневник А.Т.  Најголем должник охридски „Отекс“, над 4.500 субјекти должат 250 милиони евра External
13.01.2017  Вест До 25. месецов да им се издадат пресметки на вработените 
13.01.2017  Вечер Глоба од 3.000 евра за фирмите, ако до 25 јануари не им издадат збирна пресметка на вработените External
13.01.2017  Дневник Фирмите треба на работниците да им издадат збирна пресметка за приходи и придонеси External
13.01.2017  Утрински весник Ек.Р.  До 25 јануари збирна пресметка за исплатени приходи и придонеси External
10.01.2017  Вест УЈП: Во најкраток рок да се платат даночните обврски за персонален данок на доход 
10.01.2017  Вечер Самостојните вршители на дејност да ги намират обврските за персонален данок 
10.01.2017  Нова Македонија К.П.  УЈП: Во најкраток рок да се плати персоналниот данок на доход 
09.01.2017  Вечер Пријавување на добивка над милион денари до 15 јануари 
06.01.2017  Дневник А.Т.  Пријава за ДДВ се поднесува до 15 јануари, годишна даночна пријава до 15 март 
06.01.2017  Утрински весник Ек.Р.  УЈП: До 15 јануари пријава за регистрација за ДДВ 
05.01.2017  Вечер Пријавување данок за земјоделство до 31 јануари 
27.12.2016  Вест Земјоделците да поднесат барање за паушално оданочување 
27.12.2016  Дневник Земјоделците да поднесат барање за паушално оданочување 
27.12.2016  Утрински весник УЈП: Земјоделците да поднесат барање за паушално оданочување External
22.12.2016  Нова Македонија Е.Р.  Одложено воведувањето ГПРС-фискални апарати за таксистите 
Страници:  
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија