Memorandum_mk
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
15.07.2017  Вечер УЈП ќе почне со присилна наплата на радиодифузна такса 
15.07.2017  Слободен печат  УЈП ќе почне со присилна наплата на радиодифузна такса External
12.07.2017  Вечер На новата листа на должници 4.500 фирми и граѓани 
12.07.2017  Вечер Годишната даночна пријава ќе ни ја пополнува УЈП, а ние само ќе кажеме дали е во ред 
12.07.2017  Слободен печат  Најавена голема даночна реформа во повеќе сектори 
12.05.2017  Вечер С.Ву.  Фирми, граѓани и јавни претпријатија на државата и должат 230 милиони евра External
12.05.2017  Дневник А.Ф  Компаниите и граѓаните и должат 200 милиони евра на државата External
05.05.2017  Дневник А.Ф  Компаниите лани свртеле промет од над 18 милјарди евра, најмногу тие што продаваат храна External
04.05.2017  Вечер А.С  Експерти дебатираа за намалувањето на прагот на регистрација за даночни обврзници External
04.05.2017  Дневник А.Ф  Граѓаните лани заработиле три милјарди евра, две милјарди биле плати 
03.05.2017  Дневник М.Б  Работат на интернет од дома, заработуваат по 500 евра на час External
02.05.2017  Дневник А.Ф  Газдите лани сакале да скријат 30,4 милиони евра давачки и даноци кон државата External
25.04.2017  Нова Македонија Комората апелира доверителите да ги следат објавите на Централен регистар 
12.04.2017  Дневник A.T  Со фиктивни фактури бараат неоснован поврат на ДДВ External
12.04.2017  Дневник А.Т  Отекс и Македонија пат најголеми должници на државата External
12.04.2017  Слободен печат  Македонија пат должи 7 милиони евра за ДДВ External
04.04.2017  Дневник А.Т  Трговците, наместо фискална сметка, даваат уплатница за банка External
15.03.2017  Вест Денеска е последен ден да го пријавите персоналецот 
15.03.2017  Вечер Денес истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава 
15.03.2017  Дневник Уште денес можност за поднесување годишна даночна пријава External
Страници:  
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Македонија