Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за формата, содржината и начинот на пополнување на аконтативната даночна пријава за започнување на остварување на приходи од самостојна дејност
Име: Правилник за формата, содржината и начинот на пополнување на аконтативната даночна пријава за започнување на остварување на приходи од самостојна дејност
Објава: Службен весник на Р.М., број 55/01,28/07 и 15/2011
Важи од: 10.02.2011 

Со овој правилник се пропишува формата, содржината и начинот на пополнување на аконтативната даночна пријава на персоналниот данок на доход за започнување на остварување на приходи од самостојна дејност.

Pdf_16   Превземи го документот  (55 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија