Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Игри на среќа и забавни игри
1. Дали се пресметува и плаќа персонален данок на доход на добивките од игрите на среќа и наградните игри? 
2. Каква евиденција за остварените добивки во играта на среќа треба да водат приредувачите на игрите на среќа? 
3. Кој може да биде приредувач на игри на среќа? 
4. Кој може да биде приредувач на забавна игра? 
5. Дали е дозволено резиденти на РМ да учествуваат во странски игри на среќа? 
6. Во кој рок се врши исплата на паричните добивки кај игрите на среќа во обложувалница? 
7. Дали приредувачот на игри на среќа во обложувалница треба да ги чува добитните тикети? 
8. До која институција се поднесува барање за согласност на уплатно-исплатни места? 
9. Колкав број на автомати треба да поседува приредувачот на игрите на среќа во автомат клуб? 
10. Колкав надоместок плаќа приредувачот за приредување на наградната игра? 
11. Дали лиценцата за приредување на игри на среќа во казино се однесува за една или повеќе деловни простории? 
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија