Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Електронски даночни сервиси „е-Даноци“
1. Како се ажурира дигиталниот сертификат? 
2. Дали е потребен дигитален сертификат за сметководител? 
3. Од каде се набавува дигитален сертификат? 
4. Како се става во функција сертификат издаден од Македонски телеком? 
5. Како се постапува кога се појавува порака во системот е-Даноци “потписот не е ваш” или “неможам да ја потпишам пријавата”? 
6. Како се инсталираат драјвери за дигиталниот сертификат? 
7. Како се инсталира JAVA апликација? 
8. Дали може да се промени корисничкото име, односно е-пошта за физичко лице? 
9. Дали може да се промени е-пошта за Правно лице и СВД? 
10. Како може да извршите промена на лозинката, доколку сте ја заборавиле? 
11. Како се доделува овластување? 
12. Како може да додадете, одземете или избришете овластување во е-Даноци ? 
13. Како може да извршите прикачување прилози кон пријавата? 
14. Како се регистрира проект во е-Даноци? 
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија