Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на образец
Барање за враќање на данокот на додадена вредност за набавките на добра или услуги извршени од страна на УЕФА, поврзаните лица на УЕФА и фудбалските клубови за цели на реализација на УЕФА Супер Куп 2017
Кратко име: Б-ДДВ/УСК
Тип на данок: Данок на додадена вредност

За набавките на добра или услуги извршени од страна на УЕФА, поврзаните лица на УЕФА и фудбалските клубови за цели на реализација на УЕФА Супер Куп 2017 се врши враќање на данокот на додадена вредност врз основа на поднесено Барање за враќање на данокот на додадена вредност за набавките на добра или услуги извршени од страна на УЕФА, поврзаните лица на УЕФА и фудбалските клубови за цели на реализација на УЕФА Супер Куп 2017 (образец Б-ДДВ/УСК) до Фудбалската Федерација на Македонија (ФФМ).
Кон барањето се приложуваат фактурите во оригинал, како и доказот за извршено плаќање по однос на истите, односно фискалните сметки и сметкопотврдите во оригинал.
Барањето Б-ДДВ/УСК се доставува во три примероци заедно со потребната документација

Pdf_16   Барање за враќање на данокот на додадена вредност за набавките на добра или услуги извршени од страна на УЕФА, поврзаните лица на УЕФА и фудбалските клубови за цели на реализација на УЕФА Супер Куп 2017  (230 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија