Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
Recnik
Преглед на образец
Пријава за регистрација и паушално оданочување на обврзник кој врши дејност од времен карактер
Кратко име: УЈП-УД-З.2-01/1
Тип на данок: Регистрација

Обвррзникот кој остварува приходи од дејност од времен карактер должен е да се регистрира во Управата за јавни приходи за даночни цели.

Регистрација, промена на податоци и дерегистрација на даночен обврзник се врши со поднесување на образец УЈП-УД-З.2-01.

Даночниот обврзник кој во текот на годината дејноста ја врши периодично, за секој одделен период поднесува посебна „Пријава за регистрација и паушално оданочување на обврзник кој врши дејност од времен карактер“ до УЈП.

Pdf_16   Превземи го документот  (271 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија