Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Recnik
Даночни приходи III квартал 2019

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-30.09.2019
НАПЛАТA
01.01.-30.09.2018

ИНДЕКС:
20192018

Данок на добивка 9,097 11,537 78,85%
Данок на личен доход 13,222 11,557 114,40%
Данок на додадена вредност 37,795 35,221 107,31%
ВКУПНО 60,114 58,316 103,08%

 

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија