Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Даночни приходи II квартал 2019

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-30.06.2019
НАПЛАТA
01.01.-30.06.2018

ИНДЕКС:
20192018

Данок на добивка 6,535 8,220 79,50%
Данок на личен доход 8,702 7,502 115,98%
Данок на додадена вредност 24,068 24,080 99,95%
ВКУПНО 39,304 39,803 98,75%
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија