Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Даночни приходи II квартал 2018

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-31.06.2018
НАПЛАТA
01.01.-31.06.2017

ИНДЕКС:
2018/2017

Данок на добивка 8,220 6,925 118,70%
Персонален данок на доход 7,502 7,181 104,47%
Данок на додадена вредност 24,080 23,387 102,96%
ВКУПНО 39,803 37,493 106,16%
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија