Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Даночни приходи I квартал 2018

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-31.03.2018
НАПЛАТA
01.01.-31.03.2017

ИНДЕКС:
2018/2017

Данок на добивка 3,179 3,158 100,69%
Персонален данок на доход 3,617 3,491 103,60%
Данок на додадена вредност 11,527 12,166 94,75%
ВКУПНО 18,323 18,815 97,39%
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија