Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Канцеларијата за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

26.09.2007
Се воведува бенефицирано ДДВ оданочување за лекови, компјутери ...
Наместо досегашното оданочување со општата даночна стапка од 18%, од 29.09.2007 се воведува бенефицирано оданочување по стапка од 5% за следните добра и услуги ...
 
10.07.2007
Тетово - Затворени ноќните барови Нота и Ориентал - Ас
Врз основа на претходни сознанија и пријави на граѓани на телефонската линија 198, Управата за јавни приходи во координација со Министерството за внатрешни работи, на 06.07.2007 година изврши инспекциски контроли во ноќните барови...
 
25.06.2007
Од 1 јули - Фискализација на зелените пазари
Даночните обврзници кои вршат промет на зелените пазари имаат обврска да користат фискални апарати.
 
14.06.2007
Уверенија за платен данок
За даночни информации кои се однесуваат на платен данок, Управата за јавни приходи ги издава следните уверенија, потврди и други документи ...
 
04.06.2007
УЈП – Поблиску до даночните обврзници!
Кое е Вашето мислење за УЈП и работењето на даночната администрација?
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија