Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Канцеларијата за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

19.08.2008
Во врска текстот “Државата ги оданочи и спонзорствата” (“Време”, стр. 6, од 18.08.2008 година)
Во врска текстот “Државата ги оданочи и спонзорствата” од новинарот Силвана Јовановска, објавен во весникот “ВРЕМЕ” (стр. 6, на 18.08.2008 година), и информациите пласирани за даночното ослободување при давање донации и спонзорства во јавните дејности, Управата за јавни приходи ја информира јавноста...
 
04.08.2008
Пресметување, задржување и плаќање на персоналниот данок на доход при откуп на земјоделски производи
Доколку откупот на земјоделски производи се врши од граѓани (нерегистрирани земјоделци) кои непријавено вршат дејност, при продажбата и откупот на земјоделските производи, млеко, жива стока, жито и слично, откупувачот (исплатувачот на приходите) треба да пресмета и плати персоналниот данок на доход на име на граѓанинот од кој се врши откупот на земјоделскиот производ.
 
02.07.2008
Доделено признанието "Златна картица за поврат на ДДВ во 2008 година"
Управата за јавни приходи, за прв пат, во 2008 година додели "Златна картица за поврат на ДДВ" на 37 компании, кои изминатата 2007 година ги исполнија утврдените критериуми за доделување на ова признание.
 
23.06.2008
Кочани - Затворени 18 угостителки и малопродажни објекти
Поради непоседување на фискален апарат и неиздавање на фискални сметки УЈП затвори 18 угостителски и малопродажни објекти во Кочани.
 
18.06.2008
Унгарска делегација во посета на македонската даночна администрација
Во рамките на зајакнување на меѓународната соработка со земјите членки на Европската Унија, во периодот од 17 до 19 јуни 2008 година, на покана на Управата за јавни приходи, во Македонија претстојуваше четиричлена делегација на даночна администрација од Република Унгарија, предводена од Претседател на Управата за даночна и финансиска контрола, г-дин Јанош Сикора.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија