Memorandum_mk
10.07.2020
ДИРЕКТОРКАТА НА УЈП ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИЈА КОРИСНИК НА МЕРКАТА 14 500

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска во рамките на посетите на компании корисници на мерките за финансиска поддршка за исплата на плати, денес ја посети компанијата за транспорт и шпедиција Квенбергер Логистик (Quehenberger) во Штип.

Со тимот на оваа компанија Директорката разговараше за предизвиците со кои се соочуваат компаниите во време на пандемијата предизвикана од Covid-19 која го зафати целиот свет, и како мерките за финансиска поддршка за исплата на плата овозможува зачувување на работните места и полесно справување со последиците од Covid-19.
Управата за јавни приходи е во постојана комуникација со даночните обврзници, и со заеднички идеи и предлози работи во насока на ублажување на состојбата во која се најдоа компаниите поради Covid-19.

 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија