Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
01.03.2018
Во врска со денешниот случај со службеното возило на УЈП подигнато од Пајак-службата

Во врска со јавните објави на социјалните мрежи и случајот во кој денес / 1 март 2018 година, службено возило на УЈП беше подигнато од Пајак-служба пред зградата на Управа за јавни приходи – Генерална дирекција Скопје, Управата за јавни приходи информира дека поради несоодветно користење, управување и грижа на службено возилото, ќе се преземат соодветни мерки против вработениот во УЈП задолжен за управување со службеното возило. Истовремено, информираме дека казната за непрописно паркирање е платена лично од вработениот, a прекршокот се случува во период на отсуство на директорката од УЈП поради здравствени причини.

 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија