Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
Recnik
Брифинг за медиуми „Граѓани - Пријавување на приходи и данок преку новиот систем e-pdd.ujp.gov.mk и поднесување на Годишна даночна пријава за 2017“
Петок, 02.02.2018 11:00 - 12:00, Контакт центар на УЈП (зграда до ЗОИЛ)

Управата за јавни приходи ги поканува претставниците на медиумите на брифинг за медиуми на тема „Граѓани - Пријавување на приходи и данок преку новиот систем e-pdd.ujp.gov.mk и поднесување на Годишна даночна пријава за 2017“ на кој ќе бидат презентирани новите рокови и начин на пријавување на приходи од кирија, капитална добивка, продажба на сопствени земјоделски производи, приходи од странство и други приходи…, како и за обврските на граѓаните за поднесувањето на Годишни даночни пријави за 2017 година.

Список на учесници

  • Елена Петрова - Проект координатор „Поедноставување на процедурите за пријавување и плаќање на персонален данок на доход за граѓаните“
  • Мухедин Авдиќ - Раководител на сектор за услуги на даночни обврзници и даноци
  • Весна Новаковиќ - Портпарол
  • Претставници на медиуми
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија