Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Recnik
Интервјуа
Година Медиум  

06.12.2012
Не ми е лесно, но платен сум да немам емоции кога блокираме компании!
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Колку и да звучи сурово, судбината на ова работно место е таква и јас примам плата за да немам емоции во однос на блокираните сметки на фирмите и човечките судбини позади тие бројки. Меѓутоа, сите сме луѓе, некои помалку некои повеќе, воопшто не се пријатни тие информации кога ќе чуете каква судбина се крие позади секоја блокирана фирма, колку работници не зеле плата и колку смејства настрадале. Она што мене како човек ми обезбедува мирна совест и мирен сон е кога гледам дека сепак имаме фиксен број на вработени со стабилна и константна исплата на плати. Тоа е фактот што ме смирува...
 
21.01.2012
Сеуште верувам во даночна амнестија
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Ако кон крајот на 2010 година кажав дека вреди да се размислува за еден таков чекор во Македонија, сега на почетокот на 2012 година повеќе од убеден сум дека е потребно. Прашањето е дали македонските граѓани кои имаат заштеди во странство ќе ги мигрираат парите во некоја друга европска дестинација или ќе им се отвори терен да ги донесат во Македонија...
 
13.04.2011
Не ни треба карикирана постапка за „Еврата во шише“
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Врз основа на сите информации со кои располагаме треба да утврдиме дали двете лица располагаат со имот кој е стекнат со оданочени или неоданочени приходи, вели Трајковски...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија