Memorandum_mk
Промовирани новите даночни услуги „е-Персонален данок“
06.12.2017

(Скопје, 06.12.2017) Со резултатите кои ги постигнавме со ЕУ поддршката обезбедена преку ИПА фондовите, направивме голем исчекор и промена на концептот на администрирањето на даноците во Македонија, но и промена во пристапот до нашите услуги. Во „е-Персонален данок“ ги вградивме најдобрите европски практики по македонски рецепт и развивме услуги со кои можеме да се носиме „рамо до рамо“ со модерните даночни администрации. Новите електронски услуги за Персонален данок овозможуваат во целост поедноставување на постапките и намалување на административниот товар за пријавување и плаќање на данокот од страна на фирмите и на граѓаните.

ВИДЕО

 
ФОТО ГАЛЕРИЈА

Konferencija_06   Konferencija_06   Konferencija_06   Konferencija_06  
 
 
 
 
               
Konferencija_06   Konferencija_06   Konferencija_06   Konferencija_06  
 
 
 
 
               
 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Македонија