Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Преглед на образец
Барање согласност за признавање на расход во даночен биланс
Кратко име: ДД-БС
Тип на данок: Данок на добивка

Барањето согласност за признавање на расход во даночен биланс образец ДД-БС се поднесува согласно член 9-а од Законот за данокот на добивка за средствата кои имаат сегашна вредност и кои понатаму не можат да се користат, врз основа на Одлука од органот на управување. Образецот ДД-БС се поднесува најдоцна до 31 јануари во годината која следува по годината за која барањето се поднесува.

Pdf_16   Барање согласност за признавање на расход во даночен биланс   (81 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија