Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Преглед на образец
Барање за даночно ослободување за донирање финансиски средства на спортски субјекти
Кратко име: БДО-ДС
Тип на данок: Данок на добивка

Барањето за даночно ослободување за донирање финансиски средства на спортски субјекти се поднесува заради користење на правото на намалување на пресметаниот данок согласно член 30-а од Законот за данок на добивка и член 4 од Правилникот за начинот на спроведување на даночното ослободување на обврзникот кој донирал финансиски средства на спортски субјекти.

Pdf_16   Барање за даночно ослободување за донирање финансиски средства на спортски субјекти  (83 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија